fbpx

Publiceer relevante content met de content marketing matrix

Een content marketing matrix helpt je om inspiratie te krijgen hoe je content het beste kunt inzetten in een bepaalde fase van de Customer Journey. Je wilt je klanten boeien. Wil jij je strategie naar een hoger niveau tillen?

Online succes begint altijd met een ijzersterke strategie. Een content marketing matrix is een hulpmiddel voor het formuleren van een effectieve content strategie. Het geeft inzicht in de soorten content die het beste aansluiten bij de fase uit de Customer Journey waarin de klant zich bevindt. Zo begeleid je de klant op een geleidelijke manier naar conversie. Gebruik de content marketing matrix onder ander voor het volgende:

  • Het bedenken van content;
  • Om te brainstormen voor toekomstige content ideeën;
  • Om hierdoor meer leads te genereren;
  • Content boeiend maken zodat je backlinks genereert (dit is een link van een andere website naar jouw website. Backlinks zijn voor de zoekmachines zoals Google belangrijk om te bepalen hoe populair jouw website is, wat goed is voor je SEO. Hoe meer backlinks, hoe meer positieve aanbevelingen je eigenlijk hebt van andere websites).

Content Marketing Matrix

SmartInsights

Hoe lees je de matrix?

De assen stellen de reis voor die de klant aflegt. De horizontale assen gaan van bewustzijn naar aankoop en de verticale assen van emotioneel naar rationeel.

Entertain

Dit is het stadium waar je klant begint. Je wilt de klant entertainen en interesses opwekken voor jouw product of dienst. In deze fase verspreid je nog geen uitgebreide details en informatie van jouw product of dienst, dat schrikt namelijk af. In plaats daarvan vermaak je, je klant met luchtige content, social media posts, een video etc.

Educate

In deze fase is de klant wel degelijk op zoek naar meer informatie over jouw product of dienst. In deze fase van de matrix deel je jouw kennis met de klant door middel van infographics, blogs, whitepapers etc. Hierdoor maakt de klant uiteindelijk een weloverwogen beslissing om naar de aanschaf over te gaan. In deze fase bouw je vertrouwen op bij de klant door je expertise te delen.

Inspire

Je hebt een vertrouwen opgebouwd bij de klant, die op de hoogte is van jouw content. Nu wil je de klant gaan inspireren. Je wilt in deze fase dat de klant overgaat van ‘bewustzijn’ naar ‘aankoop’. In deze fase speel je wederom in op de emotie van de klant. Deel reviews, inspirerende content en verhalen/resultaten over jouw successen die je al hebt behaald.

Convince

In deze fase wil je in tegenstelling tot de eerste fase wél een verkooppraatje houden. Je wilt de klant namelijk overtuigen om jouw product of dienst aan te schaffen. Dit kun je doen door middel van webinars, checklisten, demo’s etc.

Het doel van de matrix is om te begrijpen welke vorm van content jij je klanten het beste mee in aanmerking kunt brengen in de verschillende fases van het aankoopproces.

Hulp nodig bij het formuleren van jouw content strategie? Ik help je graag! Neem gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *